Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Πρέπει να συνεχίσουμε τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων

George (Fed): Πρέπει να συνεχίσουμε τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων
Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει σταθερή, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ
Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει σταθερή και βιώσιμη ίσως για αρκετά χρόνια, δήλωσε σήμερα (28/9/2017) η πρόεδρος της Federal Reserve του Κάνσας Σίτυ, Esther George.
«Έχετε αυξημένα επίπεδα αξιοπιστίας και σε όλο τον κόσμο βλέπετε λαμπρές προοπτικές ανάπτυξης», δήλωσε η George σε ένα συνέδριο τραπεζικής.
«Αυτό δείχνει ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια με χαμηλή απασχόληση και χαμηλό πληθωρισμό», πρόσθεσε.
«Η περαιτέρω σταδιακή προσαρμογή των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων βασισμένη σε μια οικονομία που αναπτύσσεται πάνω από τις τάσεις... θα είναι σημαντική εάν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη μακρά επέκταση», συνέχισε η ίδια.
Η George δήλωσε ακόμη ότι έχει σημειωθεί μια σημαντική ανάκαμψη στις επιχειρηματικές επενδύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε μια λογικά καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή.
Όπως εξήγησε, στο β’ τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε μια καλή ανάκαμψη σε σχέση με το α’ τρίμηνο, ενώ προέβλεψε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια.
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ δήλωσε επίσης ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα ασκήσουν πιέσεις στους μισθούς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης