Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δε θα υπάρξει επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

tags :
Juncker: Δε θα υπάρξει επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι προκειμένου να αλλάξει αυτή η εξέλιξη θα χρειαστεί να συμβούν «θαύματα»
Το ενδεχόμενο οι συνομιλίες Βρετανίας και ΕΕ να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου απέκλεισε σήμερα (29/9) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Jean-Claude Juncker, εκτιμώντας ότι το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων δε θα υλοποιηθεί άμεσα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος βρίσκεται στη σύνοδο κορυφής στο Ταλίν, τόνισε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει «επαρκής πρόοδος» στις συνομιλίες Λονδίνου - Βρυξελλών μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, όπως αρχικά αναμενόταν, ώστε να ξεκινήσει η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων που θα περιλαμβάνει τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.
Μάλιστα, ο Juncker τόνισε ότι προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συμβούν ορσμένα «θαύματα» από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου.
«Κατά το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, εκτιμώ ότι δε θα υπάρξει επαρκής πρόοδος από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο, εκτός αν συμβούν θαύματα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου της Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι η επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις συζητήσεις για το Brexit είναι απαραίτητη προκειμένου να εξεταστεί μία μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
Οι δηλώσεις Juncker έρχονται να συμπληρώσουν τα σχόλια του αρμόδιου υπουργού Brexit της ΕΕ, Michel Barnier, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής (28/9) συνέντευξης Τύπου προειδοποίησε ότι η μετάβαση στη δεύτερη φάση των συνομιλιών θα μπορούσε να διαρκέσει «μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης