Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο του Κογκρέσου η Google - Ερευνάται ο ρόλος της στη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του Κογκρέσου η Google - Ερευνάται ο ρόλος της στη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ
Οι αξιωματούχοι του Κογκρέσου κάλεσαν και τις τρεις εταιρείες σε δημόσιες ακροάσεις το Νοέμβριο για να συζητήσουν το ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές
Η Alphabet.Inc μητρική εταιρεία της Google έχει ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα σχετικά με το κατά πόσο φορείς που συνδέονται με τη Ρωσία χρησιμοποίησαν τις διαφημίσεις και τις υπηρεσίες τους για να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του αμερικανού προέδρου Trump.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, το Facebook και η Twitter φέρονται να χρησιμοποίησαν πολιτικές διαφημίσεις και λογαριασμούς που συνδέονται με τη Ρωσία ενώ το Facebook μοιράστηκε με την Google χιλιάδες τέτοια στοιχεία.
Οι αξιωματούχοι του Κογκρέσου κάλεσαν και τις τρεις εταιρείες σε δημόσιες ακροάσεις το Νοέμβριο για να συζητήσουν το ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.
«Φυσικά και θα συνεργαστούμε στις έρευνες», υποστήριξε εκπρόσωπος της Google τονίζοντας ότι «αναζητάμε τρόπους ώστε να βοηθήσουμε με κάθε σχετική πληροφορία».
Η Google έχει αντιμετωπίσει λιγότερο δημόσιο έλεγχο σχετικά με το θέμα απ ότι το Facebook, παρότι διαθέτει πολύ περισσότερους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να επηρεάσει ένα σημαντικό πληθυσμό καθώς διαθέτει εκατομμύρια διαφημίσει σε αντίστοιχα εκατομμύρια ιστοτόπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης