Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Kaplan (Fed): Πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Οι τυφώνες θα αποδυναμώσουν την ανάπτυξη γ’ 3μηνου 2017 στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά αν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2017, δεδομένου του αδύναμου πληθωρισμού, δήλωσε σήμερα (2/10/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan.
Ο Kaplan δήλωσε ότι παραμένει «ανοιχτός» σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, την οποία αναμένουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του και υπέρ της οποίας στοιχηματίζουν έντονα οι αγορές.
Ωστόσο, η Fed «μπορεί να αντέξει οικονομικά» να είναι υπομονετική σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, συνέχισε ο ίδιος, διότι αν και οι «σφιχτές» συνθήκες εργασίας δημιουργούν πληθωριστικές πιέσεις, οι διαρθρωτικοί παράγοντες δημιουργούν «πονοκεφάλους».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας εκτίμησε ότι οι τυφώνες θα αποδυναμώσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, ενώ κάποια ανάκαμψη θα υπάρξει πιθανώς στο δ’ τρίμηνο, αν και τόνισε δεν αναμένεται ύφεση το 2017 ή το 2018.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Kaplan, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,25% ή λίγο περισσότερο το 2017.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας δήλωσε ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κλείσουν μετά τους τυφώνες, ενώ εκτίμησε ότι 75-100 δισ. δολ. των ζημιών από τον τυφώνα Harvey ίσως είναι ανασφάλιστα.
Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο Kaplan δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά όχι τόσα όσα μπορεί να πιστεύουν οι άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης