Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Οι ρυθμιστικές αρχές θα συμφωνήσουν σε μια χαλάρωση του κανόνα Volcker

Powell (Fed): Οι ρυθμιστικές αρχές θα συμφωνήσουν σε μια χαλάρωση του κανόνα Volcker
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ είναι η αύξηση της βιώσιμης ανάπτυξης, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed
Την πεποίθηση ότι οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία για να μειώσουν σημαντικά το βάρος του αποκαλούμενου «κανόνα Volcker», που απαγορεύει στις τράπεζες να κερδοσκοπούν με δικά τους χρήματα, εξέφρασε σήμερα (3/10/2017) ο Jerome Powell, αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο κανόνας, που οι τράπεζες λένε ότι είναι υπερβολικά επαχθής και αόριστος, μπορεί να αναδιατυπωθεί από κοινού από πέντε ρυθμιστικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, κάτι που καθιστά τη διαδικασία αναθεώρησης του κανόνα πιο περίπλοκη σε σχέση με άλλες που καταρτίστηκαν μετά την οικονομική κρίση του 2007-2009.
«Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε έναν κανόνα πέντε οργανισμών για τον Volcker», δήλωσε ο Powell σε μια σύνοδο του Reuters στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύσει τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγαλύτερες τράπεζες.
«Δεν λέω ότι πρόκειται να είναι γρήγορο ή εύκολο», διευκρίνισε ο ίδιος.
Ο Powell δήλωσε ακόμη είναι ώρα να αφαιρεθεί ο ποιοτικός έλεγχος από τα stress tests για τις μεγάλες τράπεζες, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ είναι η αύξηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης