Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η χρήση της τεχνολογίας θα βοηθήσει την UBS να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 30%

Η χρήση της τεχνολογίας θα βοηθήσει την UBS να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 30%
Μπορεί να έχουμε 30% λιγότερο προσωπικό, αλλά οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες θέσεις, όπου το ανθρώπινο δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της υπηρεσία
Η ελβετική τράπεζα UBS θα μπορέσει να μειώσει σχεδόν κατά 30.000 τους εργαζόμενους τα επόμενα χρόνια λόγω τεχνολογικών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti σε συνέντευξη του σε περιοδικό.
Ο Ermotti είπε ότι οι εταιρίες «προσανατολισμένες στην τεχνολογία» βλέπουν την πιθανότητα να μειώσουν το μισό εργατικό δυναμικό μέσω της χρήσης της, αλλά πιστεύει ότι ακόμα οι μισές τράπεζες είναι ικανές να το κάνουν.
"Αν κοιτάξετε την UBS, απασχολούμε σημαντικό αριθμό ανθρώπων - σχεδόν 95.000, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων", δήλωσε ο Ermotti.
"Μπορεί να έχουμε 30% λιγότερο προσωπικό, αλλά οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες θέσεις, όπου το ανθρώπινο δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της υπηρεσίας".
Ο Ermotti δήλωσε ότι η επόμενη δεκαετία θα επηρεαστεί έντονα από την τεχνολογία, καθώς η προηγούμενη χαρακτηρίστηκε από την εφαρμογή κανονισμών.
«Δεν είναι η Μεγάλη Έκρηξη, θα είναι πολύ σταδιακή», είπε.
"Αλλά θα είμαστε ταχύτεροι - πολύ πιο αποτελεσματικοί, ικανότεροι.
Αντί να εξυπηρετούμε 50 πελάτες, θα μπορούμε να εξυπηρετούμε 100 και με πιο εξελιγμένο τρόπο".
Η συμβουλευτική εταιρεία Accenture δήλωσε τον Μάιο 2017, ότι τα 3/4 των τραπεζιτών που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα γίνει ο κύριος τρόπος αλληλεπίδρασης των τραπεζών με τους πελάτες τους, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Η τεχνολογία AI - η τεχνολογία πίσω από τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, τα αεροσκάφη και το λογισμικό αναγνώρισης φωνής - θεωρείται από τον χρηματοπιστωτικό κόσμο ως βασική τεχνολογία που, μαζί με άλλες καινοτομίες όπως το blockchain, θα αλλάξει τον τραπεζικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης