Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω διάθεσης ανάληψης ρίσκου - Στα 1.274,60 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω διάθεσης ανάληψης ρίσκου - Στα 1.274,60 δολ. ανά ουγγιά
Εν μέσω των υψηλών προσδοκιών για μία περαιτέρω αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο
Οριακά χαμηλότερα έκλεισε και σήμερα (3/10/2017) ο χρυσός, μετά από μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και των υψηλών προσδοκιών για μία περαιτέρω αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον Δεκέμβριο.
Το θετικό κλίμα οδήγησε εκ νέου τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, απομακρύνοντας τους από τα ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με οριακές απώλειες μικρότερες του 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.274,60 δολ. ανά ουγγιά, μία ημέρα αφότου διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Οι προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed οδήγησε σε άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 2ετούς - που είναι το πιο «ευαίσθητο» στις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων - να ανέρχεται χθες (2/10) σε υψηλό 52 εβδομάδων, ωστόσο σήμερα υποχώρησε, διαπραγματευόμενο στο 1,475%.
Οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μπορεί να καταστήσουν την κατοχή χρυσού, που δεν προσφέρει τόκους, λιγότερο ελκυστική.
Σημειώνεται ότι από το υψηλό ενός έτους που «άγγιξε» στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 (1.350,30 δολ. ανά ουγγιά), ο χρυσός έχει χάσει περίπου το 6,5% της αξίας του.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (6/10) αναμένονται τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Σεπτέμβριο, τα οποία εφόσον αποδειχθούν θετικά, αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο.
Ο χρυσός παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης