Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά
Στον απόηχο ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (5/10/2017) ο χρυσός, καθώς ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ προσέφεραν ώθηση στο δολάριο, ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται συνήθως αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μια σημαντική υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα δείχνει να ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό από τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες «Harvey» και «Irma».
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 12.000, στις 260.000, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 265.000.
Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Αύγουστο, κατά 2,7% στα 42,4 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για 42,7 δισ. δολ., κυρίως χάρη στην άνοδο των εξαγωγών στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών.
Παράλληλα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2017, μετά από μια απότομη πτώση τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 1,2% τον Αύγουστο, έναντι της πτώσης 3,3% του Ιουλίου.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ., στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε περί τις 21:30 κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,17 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 112,8 γιεν.
Ο χρυσός βρίσκεται υπό πίεση αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα δημοσιευθεί αύριο (6/10), για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης