Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.274,90 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,8%

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.274,90 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,8%
Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα υποχώρησε το πολύτιμο μέταλλο 
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (6/10/2017) ο χρυσός, βρίσκοντας κάποια στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, αν και το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση στο σύνολο της εβδομάδας, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εντός του 2017.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται συνήθως αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,1% ή 1,70 δολ., στα 1.274,90 δολ. ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,8% σε εβδομαδιαία βάση, υποχωρώντας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Περί τις 21:15, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,173 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 112,7 γιεν.
Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις σήμερα από τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ.
Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση κατά 33.000 τον Σεπτέμβριο του 2017, δεχόμενες σημαντικό πλήγμα από τους πρόσφατους τυφώνες «Harvey» και «Irma», την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως των 75.000 θέσεων.
Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση που κατέγραψε η αγορά εργασίας της χώρας, μετά από επτά έτη συνεχούς ανάπτυξης.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας, το οποίο δεν επηρεάστηκε από τους τυφώνες, υποχώρησε περαιτέρω, και συγκεκριμένα στο 4,2% - το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2000 - από 4,4% τον προηγούμενο μήνα.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία και ιδιαίτερα για την απασχόληση, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα ότι είναι «ανοιχτός» σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ επεσήμανε ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή», παρά την αδύναμη έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης