Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Juncker και Merkel ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία μετά το δημοψήφισμα

Reuters: Juncker και Merkel ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία μετά το δημοψήφισμα
Η ανησυχία έγκειται στο ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από το Κοινοβούλιο και την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης 
Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ισπανία μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία συζήτησαν σε τηλεφωνικής του επικοινωνία η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από το περιφερειακό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκαλώντας περαιτέρω έξαρση της χειρότερης πολιτικής κρίσης για δεκαετίες, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ισπανία.
Η επικοινωνία Juncker και Merkel έγινε χθες από την Ινδία στο περιθώριο της διάσκεψης μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας και ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν.
Η ανησυχία κλιμακώνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Καταλονία, στην οικονομία της Ισπανίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, αλλά και την πιθανότητα επιπτώσεων στις άλλες οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης