Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με εμπάργκο απειλεί η Ρωσία τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης – Τι ενόχλησε τη Μόσχα

Με εμπάργκο απειλεί η Ρωσία τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης – Τι ενόχλησε τη Μόσχα
Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στις αμερικανικές δραστηριότητες του σταθμού Russia Today
Με περιορισμούς στις δραστηριότητες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία προειδοποιεί το Κρεμλίνο, ως αντίποινα για την πίεση της Ουάσινγκτον στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today.
Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στις αμερικανικές δραστηριότητες του Russia Today.
Παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής επικρίνουν τον ρωσικό σταθμό ότι παρεμβαίνει στην εγχώρια πολιτική των ΗΠΑ,  κατηγορία την οποία αρνείται.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δήλωσε σήμερα (8/10) ότι, η χώρα της έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει στις αμερικανικές πιέσεις.
«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ το ρωσικό δίκαιο σε σχέση με ξένους ανταποκριτές ως μοχλό πίεσης, λογοκρισίας ή κάποιου είδους πολιτικής επιρροής, ποτέ», δήλωσε η Zakharova σε συνέντευξή της στο ρωσικό δίκτυο NTV.  
«Ωστόσο αυτή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση», σημείωσε.
Αναφέρθηκε σε ένα ρωσικό νόμο του 1991, ο οποίος, όπως είπε, προβλέπει ότι εάν ένα ρωσικό μέσο ενημέρωσης υπόκειται σε περιορισμούς σε μια ξένη χώρα, τότε η Μόσχα έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ανάλογους περιορισμούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τη χώρα αυτή που λειτουργούν στη Ρωσία.
«Αφού, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και ο σταθμός Russia Today  που υπόκεινται σε περιορισμούς στο έδαφος των ΗΠΑ,  τότε εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε παρόμοια μέτρα σε Αμερικανούς δημοσιογράφους και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εδώ, στη ρωσική επικράτεια» συνέχισε η Zakharova. 
Πάντως η Ρωσίδα αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε συγκριμένα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, στα οποία ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί.
Στα τέλη  Σεπτεμβρίου 2017, η ραδιοτηλεοπτική αρχή της Ρωσίας κατηγόρησε τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN International ότι παραβίασε την άδεια μετάδοσής του στη χώρα ενώ  έχει καλέσει τους εκπροσώπους του καναλιού για εξηγήσεις σε σχέση με το θέμα.
Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε μια έκθεσή τους τον Ιανουάριο του 2017 υποστηρίζουν πως το Russia Today ήταν μέρος της ρωσικής κρατικής προπαγάνδας για τον επηρεασμό των αμερικανικών εκλογών το 2016.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης