Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street - Σε εταιρικά κέρδη και Fed η προσοχή των επενδυτών

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street - Σε εταιρικά κέρδη και Fed η προσοχή των επενδυτών
Οι Dow Jones και Nasdaq ανήλθαν αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (10/10/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και Nasdaq να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017, αλλά και στις ομιλίες ορισμένων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που αναμένονται μέσα στην ημέρα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,25%, στις 22.818,68 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,24% και κινείτο στις 2.550,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,36% υψηλότερα, στις 6.603,59 μονάδες.
Μετά την απογοητευτική έκθεση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (6/10) για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία έχασε 33.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2017, οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. 



Σήμερα αναμένεται να μιλήσουν ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, και ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
Σημαντική ώθηση στον Dow Jones προσφέρει η μετοχή της Wal Mart, η οποία ενισχύεται κατά 3,8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών ύψους 20 δισ. δολ., ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή της για την κερδοφορία της κατά το τρέχον οικονομικό έτος.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017.
Αύριο (11/10/2017) αναμένεται να δημοσιεύσει η BlackRock, ενώ αργότερα μες στην εβδομάδα αναμένονται αποτελέσματα από τις Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo.
Σύμφωνα με την S&P Capital IQ, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν μια αύξηση 4% στα κέρδη γ’ τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την παγκόσμια οικονομία.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την εξέλιξη του παγκόσμιου ΑΕΠ, αναμένοντας για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% (από 3,5% προηγουμένως) και 3,7% για το 2018 (από 3,6% προηγουμένως).
ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, δήλωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη συνεχίζεται με ταχύτερο ρυθμό, τονίζοντας πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πολύ διαφορετική από τις αρχές του 2016, όταν η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπιζε ισχνή ανάπτυξη και επικρατούσε αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, καθώς ο ΟΠΕΚ τονίζει ότι υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια πλέον ότι η αγορά οδηγείται στην εξισορρόπηση, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στις ΗΠΑ παρέμεινε υποτονική λόγω του τυφώνα «Nate».
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 2,1%, στα 50,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,5% υψηλότερα, στα 56,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης