Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Κέρδη 0,7%, στα 1.293,80 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός - Κέρδη 0,7%, στα 1.293,80 δολ. ανά ουγγιά
Η αποδυνάμωση του δολαρίου ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου στους ξένους επενδυτές
Με κέρδη και υψηλά δύο εβδομάδων έκλεισε σήμερα (10/10/2017) ο χρυσός, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου στους ξένους επενδυτές.
Το ευρώ ανήλθε σήμερα σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του δολαρίου, μετά την ομιλία του προέδρου της Καταλονίας, Carles Puigdemont, στο Κοινοβούλιο της ισπανικής περιφέρειας, καθώς ο καταλανός ηγέτης ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Μαδρίτης, ενώ ανακοίνωσε ότι «παγώνει» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προκειμένου να υπάρξει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ισπανία.
Η ομιλία του καταλανού ηγέτη θεωρήθηκε λιγότερο ανησυχητική για την ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινού νομίσματος, το οποίο έχει «πληγεί» από τις εκκλήσεις της ισπανικής περιφέρειας για ανεξαρτησία και την έντονη αντίδραση των Ισπανών ηγετών.
Περί τις 21:10, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,18 δολ., ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο ενδοσυνεδριακό υψηλό του 1,1826 δολ.
Το δολάριο υποχωρεί και έναντι του γιεν, καταγράφοντας πτώση 0,3%, στα 112,3 γιεν.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται συνήθως αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η τιμή του χρυσού παρέμεινε, ωστόσο, κάτω του επιπέδου αντίστασης των 1.300 δολ.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,7% ή 8,80 δολ., στα 1.293,80 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου παρέμειναν πάντως περιορισμένα, λόγω των προσδοκιών για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εντός του 2017.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης