Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Πάνω από 600 υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι υπέβαλλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία

Die Welt: Πάνω από 600 υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι υπέβαλλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία
Περισσότεροι από 600 υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι
«Η Τουρκία στρέφει την πλάτη της στη δημοκρατία: 250 διπλωμάτες και 380 υψηλοί κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία φέτος», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, το άσυλο έχει ήδη χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό διπλωματών.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι περισσότεροι από 600 υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι, εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είναι διαθέσιμα στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα παραπάνω, υπέβαλαν αίτηση για άσυλο 250 άτομα με διπλωματικά τουρκικά έγγραφα και 380 με υπηρεσιακά έγγραφα για ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, οι 249 αιτούντες άσυλο με τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο έλαβαν θετική απάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου και σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται επίσης μέλη της οικογένειας - δηλαδή συζύγους και παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης