Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στη Σομαλία - Πάνω από 231 οι νεκροί των βομβιστικών επιθέσεων και 275 οι τραυματίες

Τραγωδία στη Σομαλία - Πάνω από  231 οι νεκροί των βομβιστικών επιθέσεων και 275 οι τραυματίες
Ο πρόεδρος της χώρας Mohamed Abdullahi Farmaajo κήρυξε τριήμερο πένθος για τους δεκάδες νεκρούς
(Upd3) Σε εθνική τραγωδία έχει εξελιχθείη βομβιστική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν εξερράγησαν δύο βόμβες σε ώρα αιχμής. Τα θύματα έχουν φτάσει ήδη τα 231 ενώ πάνω απο 275 είναι οι τραυματίες πολλοί απο τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι.
Οι Αρχές εκτιμούν οτι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες καθώς οι δράστες της επίθεσης επέλεξαν να χτυπήσουν όταν η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο.
Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στη χώρα από το 2007 όταν ο το ισλαμικό Κράτος είχε σπείρει το θάνατο.
Ο πρόεδρος της χώρας Mohamed Abdullahi Farmaajo κήρυξε τριήμερο πένθος για τους δεκάδες νεκρούς ενώ έκανε έκκληση για αίμα και βοήθεια προς τα θύματα.
Οι αστυνομικές αρχές υποστήριξαν ότι η πρώτη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε φορτηγό εξερράγησαν έξω από ξενοδοχείο σε μια περιοχή με πολλά κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια και μπαρ ενώ δεκάδες οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες.
Λίγες ώρες αργότερα μια δεύτερη βόμβα εξερράγη σε άλλη περιοχή της Μογκαντίσου.
παρότι κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη θεωρείται βέβαιο ότι πίσω από τις επιθέσεις είναι η ισλαμική οργάνωση Shabaab, γνωστή για τα τρομοκρατικά της χτυπήματα στη χώρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Οι παραστρατιωτικοί έλεγχαν την περιοχή αυτή της πρωτεύουσας από το 2007 έως και το 2011 οπότε και εκδιώχθηκαν.
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 18:16)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης