Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Juncker στηρίζει τον Macron: Η Γαλλία θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%

O Juncker στηρίζει τον Macron: Η Γαλλία θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%
Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν ενίσχυσε τη θέση του Macron στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης
Η Γαλλία είναι στον δρόμο για να τακτοποιήσει τα δημόσια οικονομικά της, δήλωσε σήμερα (16/10/2017) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη στις οικονομικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, πριν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.
Το άτυπο πράσινο φως ενισχύει τη θέση του Macron στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης με το Παρίσι και την Κομισιόν να θέλουν περισσότερη ολοκλήρωση, μια θέση που δεν είναι τόσο δημοφιλής στο Βερολίνο.
«Η Γαλλία, αναμφίβολα, θα μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% το 2017», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Jean-Claude Juncker, επιδοκιμάζοντας τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που πρότεινε η γαλλική κυβέρνηση τον Αύγουστο.
Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ απαιτούν από τα 28 κράτη μέλη να κρατήσουν τα δημόσια ελλείμματα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Όσοι βρίσκονται πάνω από το ανώτατο όριο τίθενται σε πειθαρχικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες για μια τακτική Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα διεξαχθούν οι πρώτες συζητήσεις για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, έργο που αποσκοπεί στην αύξηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έπειτα από μια δεκαετή οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης