Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JPMorgan εισάγει δίκτυο πληρωμών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain

Η JPMorgan εισάγει δίκτυο πληρωμών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain
Οι δυνατότητες του blockchain μας επέτρεψαν να επανεξετάσουμε πόσο σημαντικές πληροφορίες μπορούν να αντληθούν και να μοιραστούν μεταξύ των τραπεζών ανά τον κόσμο
Η JPMorgan ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ένα νέο δίκτυο επεξεργασίας πληρωμών που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, σε συνεργασία με την Royal Bank of Canada Royal Bank of Australia και την Banking Group της Νέας Ζηλανδίας.
Η τεχνολογία blockchain, ένα κοινό μητρώο συναλλαγών που υποστηρίζεται από ένα δίκτυο υπολογιστών στο διαδίκτυο, είναι η τεχνολογία κρυπτογράφησης που υποστηρίζει το BitCoin.
Το Διατραπεζικό Πληροφοριακό Δίκτυο θα επιτρέψει πληρωμές, ώστε να προσεγγίσουν τους δικαιούχους ταχύτερα με λιγότερα βήματα και καλύτερη ασφάλεια, δήλωσε η JPMorgan τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
Ενώ ο διευθυντής της JPMorgan, Jamie Dimon, έχει καταφερθεί κατά του bitcoin, αυτός και άλλα στελέχη του τραπεζικού κλάδου έχουν επαινέσει την τεχνολογία.
Η JPMorgan και πολλοί από τους ανταγωνιστές της, έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία, με την ελπίδα ότι θα προσαρμοστούν ώστε να απλουστεύσουν και να μειώσουν το κόστος διαδικασιών, όπως ο διακανονισμός των χρεογράφων, η διαπραγμάτευση δανείων και οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων.
"Οι δυνατότητες του blockchain μας επέτρεψαν να επανεξετάσουμε πόσο σημαντικές πληροφορίες μπορούν να αντληθούν και να μοιραστούν μεταξύ των τραπεζών ανά τον κόσμο", δήλωσε η Emma Loftus, επικεφαλής των διεθνών πληρωμών και του συναλλάγματος στη J.P. Morgan.
Το δίκτυο θα τροφοδοτείται από την Quorum, μια τεχνολογία blockchain που αναπτύχθηκε από την JPMorgan.
Άλλες τράπεζες αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα τους επόμενους μήνες, δήλωσε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης