Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, με πιέσεις από το δολάριο - Στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, με πιέσεις από το δολάριο - Στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά
Το ευρώ δέχεται πιέσεις έναντι του δολαρίου, με την προσοχή των αγορών στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (16/10/2017) ο χρυσός, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς το δολάριο γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι του γιεν, ενώ ενισχυόταν έναντι του ευρώ.
Το ευρώ δέχεται πιέσεις σήμερα έναντι του δολαρίου, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους και η προσοχή των αγορών στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα.
Περί τις 21.00, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1%, στο 1,181 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 112,1 γιεν.
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής και λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί για την Καταλονία και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστρία.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,8% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία του άνοδο εδώ και έναν μήνα.
Το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,1% ή 1,60 δολ. ανά ουγγιά, στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 δολ.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 2,3% στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες.
Ο χρυσός βρήκε κάποια στήριξη σήμερα στα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (13/10) για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς μετρίασαν τις προσδοκίες για μια επιπλέον αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον Δεκέμβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης