Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Brexit συμφώνησαν May και Juncker

Στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Brexit συμφώνησαν May και Juncker
Δείπνο εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών όπου συζητήθηκε πλειάδα θεμάτων
Σε θετικό κλίμα και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το δείπνο εργασίας μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αυτή οι δύο ηγέτες συζήτησαν για σειρά θεμάτων και όχι μόνο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ενώ προετοιμάστηκαν και για το τι μέλλει γεννέσθαι στην επικείμενη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.
Στην κοινή τους ανακοίνωση οι Juncker και May τονίζουν τα ακόλουθα:
«Η πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν είχαν μία ευρεία και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η υφήλιος όσο και η Ευρώπη.
Συζήτησαν το κοινό τους ενδιαφέρον να διατηρηθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών, κυρίως έναντι της τρομοκρατίας.
Επίσης είχαν συζήτηση προετοιμασίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει εντός της εβδομάδας.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Άρθρο 50 και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας και με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Άρθρο 50.
Η πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέτασαν την πρόοδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Άρθρου 50 και συμφώνησαν ότι αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν εντός των επόμενων μηνών.
Στο δείπνο εργασίας επικράτησε εποικοδομητική και φιλική ατμόσφαιρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης