Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου: Διέξοδος για τις ορεινές κοινότητες η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων

Αποστόλου: Διέξοδος για τις ορεινές κοινότητες η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων
O  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, παρουσίασε  τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης
Τις δυνατότητες που δημιουργεί για τις ορεινές κοινότητες της χώρας η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, ειδικά μέσα από συνεργατικά σχήματα και σε σύνδεση με τη γαστρονομία και τον τουρισμό επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για την καστανοκαλλιέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Κυνουρίας, στο πλαίσιο της 34ης Γιορτής του Κάστανου.
Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε επίσης τις ευκαιρίες που δημιουργούνται προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε ότι το ζητούμενο στις μέρες μας είναι «υγιεινά προϊόντα με ποιότητα και υψηλή θρεπτική αξία», αλλά και ότι «όλοι πλέον παραδέχονται ότι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων.
Ταυτόχρονα, βέβαια όλοι στη Κυβέρνηση γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί , αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη.
Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που κατέστρεψε-εξαφάνισε περίπου το 25% του ΑΕΠ.
Σ΄ αυτή τη προσπάθεια, ο αγροτικός χώρος οφείλει να πρωταγωνιστήσει».
Για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αποστόλου ανέφερε πως πρόκειται για ένα Πρόγραμμα ύψους 4,7. δις κοινοτικής συμμετοχής, που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δις ευρώ, ενώ στο πλαίσιο αυτού του νέου ΠΑΑ δίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης των προϊόντων για δράσεις τυποποίησης μεταποίησης του κάστανου.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν νοείται ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας, αν δεν εστιάσουμε, δεν βασιστούμε στην παραγωγική ύπαιθρο, την αγροδιατροφική παραγωγή, τις προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού της ελληνικής υπαίθρου, με συστηματική και επίμονη δουλειά συνέργεια παραγωγών, επιχειρηματιών, θεσμών και φορέων να κάνουμε σημαντικά πράγματα.
Θέσαμε τον αγροτικό τομέα ψηλά στην οικονομική και πολιτική ατζέντα.
Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι χωρίς αυτόν στην Ελλάδα δεν πάμε πουθενά».
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύουμε ακράδαντα, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, ότι «η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να δημιουργήσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στήριξης σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης