Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,2%, στα 1.278,30 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,2%, στα 1.278,30 δολ. ανά ουγγιά
Εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Fed
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (24/10/2017) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων, με την άνοδο των αμερικανικών μετοχών να μειώνει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να κινηθεί στη ζώνη των 1.272-1.282 δολ. ανά ουγγιά όσο θα βρίσκεται σε αναμονή για την ανακοίνωση του νέου προέδρου της Fed.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε χθες πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει την τωρινή πρόεδρο, Janet Yellen, μόλις λήξει η θητεία της, τον Φεβρουάριο του 2018.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο Trump θα προτιμήσει έναν πιο «επιθετικό» πρόεδρο, που να ευνοεί περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, εξέλιξη που θα προσέφερε ώθηση στο δολάριο, καθιστώντας ακριβότερη την αγορά χρυσού από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Trump έχει στο μυαλό του τρία άτομα: τον κυβερνήτη της Fed Jerome Powell, τον οικονομολόγο του Stanford University John Taylor και τη Yellen.
Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε σήμερα ο χρυσός και από την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γιεν.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,60 δολ., στα 1.278,30 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στα 113,8 γιεν.
Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, η προσωρινή χαλάρωση των γεωπολιτικών εντάσεων ασκεί επίσης πιέσεις απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παραδοσιακά ενισχύεται σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης