Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός «κούρσας» για την προεδρία της Fed ο Cohn - Προς αποχώρηση από Λ. Οίκο μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση

Εκτός «κούρσας» για την προεδρία της Fed ο Cohn - Προς αποχώρηση από Λ. Οίκο μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση
Δεν έχει ληφθεί απόφαση και κανένας υποψήφιος δεν έχει αποκλειστεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Bloomberg
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν σκοπεύει να διορίσει τον οικονομικό σύμβουλό του Gary Cohn στο «τιμόνι» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed), όπως μεταδίδει το «Bloomberg News», επικαλούμενο τρία άτομα με γνώση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «εκλεκτοί» του Trump για την κορυφαία θέση της κεντρικής τράπεζας είναι ο κυβερνήτης της Fed Jerome Powell, ο οικονομολόγος John Taylor του πανεπιστημίου του Stanford και η σημερινή πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, η θητεία της οποίας λήγει τον Φεβρουάριο του 2018.
Όπως αναφέρει το «Bloomberg», ο Trump είπε σε τουλάχιστον μία ιδιωτική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα ότι ο Cohn δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πρόεδρος της Fed, σύμφωνα με άτομο που ήταν παρόν στις συνομιλίες.
Ο Trump έχει πει κατ’ ιδίαν στους συμβούλους του ότι ο Cohn κάνει σπουδαία δουλειά στον σημερινό του ρόλο και ότι θέλει να τον κρατήσει στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τις συνομιλίες.
«Δεν έχει ληφθεί απόφαση και κανένας υποψήφιος δεν έχει αποκλειστεί, αλλά ο ρόλος του Gary είναι πολύ κρίσιμος για την υλοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.
Μάλιστα, το Bloomberg αναφέρει πως o Cohn πιθανότατα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μόλις ολοκληρωθεί η προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης