Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Ασία, η περιοχή που «δημιουργεί» τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου

tags :
UBS: Ασία, η περιοχή που «δημιουργεί» τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου
Το 2016 ο συνολικός πλούτος των σούπερ-πλουσίων της υφηλίου έφθασε στα έξι τρισ. δολάρια
Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων της υφηλίου εκτινάχθηκε στα έξι τρισ. δολάρια το 2016, με την Ασία να «δημιουργεί« έναν δισεκατομμυριούχο ανά δύο ημέρες, όπως αναφέρει έκθεση της UBS που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη UBS η αύξηση του πλούτου αλλά και του αριθμού των δισεκατομμυριούχων οφείλεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας αλλά και στην ανοδική πορεία που ακολουθούν κλάδοι όπως αυτοί πρώτων υλών, βιομηχανίας, χρηματοοικονομικών και τεχνολογίας.
«Έμμεσα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι οι κυβερνήσεις, οι εποπτικές αρχές και οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι αυτοί που βοηθούν στη δημιουργία πλούτου», εκτίμησε ο Josef Stadler, κορυφαίο στέλεχος της UBS, μιλώντας στο CNBC.
Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι αν και οι ΗΠΑ είναι η περιοχή όπου συγκεντρώνει τον περισσότερο πλούτο, εάν οι τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή συνεχιστούν, τότε η Ασία θα τις ξεπεράσει εντός την επόμενη τετραετία.
Πάντως ο Stadler υποστηρίζει ότι οι σούπερ-πλούσιοι δεν είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
«Βλέπουμε να αναδεικνύεται μία σύνδεση μεταξύ καπιταλισμού και αλτρουισμού», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης