Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου 2017 ο χρυσός - Πτώση 0,7%, στα 1.269,60 δολ. ανά ουγγιά

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου 2017 ο χρυσός - Πτώση 0,7%, στα 1.269,60 δολ. ανά ουγγιά
Ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε μάλιστα να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου τριών μηνών
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (26/10/2017) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, δεχόμενος πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο.
Ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε μάλιστα να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου τριών μηνών.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,7% ή 9,40 δολ., στα 1.269,60 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ώρα που έκλεινε ο χρυσός, ο δείκτης δολαρίου κατέγραφε κέρδη σχεδόν 0,9%, στις 94,515 μονάδες - ένα επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί από τον Ιούλιο.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 1,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1661 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 113,96 γιεν.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε σήμερα κάτω του 1,17 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2017, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για μείωση των μηνιαίων αγορών τίτλων στα 30 δισ. ευρώ, από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν.
Ειδικότερα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.
Παράλληλα, η ΕΚΤ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2018, με μείωση στα 30 δισ. ευρώ τις μηνιαίες αγορές, από 60 δισ. προηγουμένως.
Το ισχυρότερο δολάριο να τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός είχε δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Την ίδια ώρα, το πολύτιμο μέταλλο δείχνει «νευρικό» εν μέσω της έντονης συζήτησης που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ποιον θα επιλέξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά τη λήξη της θητείας της Janet Yellen, τον Φεβρουάριο του 2018.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να κινηθεί στη ζώνη των 1.272-1.282 δολ. ανά ουγγιά όσο θα βρίσκεται σε αναμονή για την ανακοίνωση του νέου προέδρου της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης