Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Powell επικρατέστερος να επιλεγεί από τον Trump για τη θέση του επικεφαλής της Fed

Ο Powell επικρατέστερος να επιλεγεί από τον Trump για τη θέση του επικεφαλής της Fed
Ο Powell, 64 ετών, υποστήριξε τη γενική κατεύθυνση της Yellen στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι πιθανόν να επιλέξει τον κυβερνήτη της, Jerome Powell, να αντικαταστήσει τη Janet Yellen ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve), όπως αναφέρει πηγή από τον Λευκό Οικόμια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα που είπε τη Δευτέρα.
O Trump αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή του την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 Ο Powell, η Yellen και ο οικονομολόγος John Taylor του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ είναι μεταξύ εκείνων που περιλαμβάνονται στον σύντομο κατάλογο του Ρεπουμπλικανικού προέδρου.
Ο Powell, 64 ετών, υποστήριξε τη γενική κατεύθυνση της Yellen στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής και τα τελευταία χρόνια μοιράστηκε τις ανησυχίες της, ότι ο ασθενής πληθωρισμός, δικαιολογούσε μια συνεχή προσεκτική προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων.
Αυτός που είναι αντίθετος είναι ο Taylor, ένας από τους αγαπημένους των συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων που θέλουν την κεντρική τράπεζα να βασιστεί περισσότερο στους κανόνες, όταν καθορίζει τα επιτόκια.
Η Fed αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο τέλος της τελευταίας διήμερης συνεδρίασης της πολιτικής της, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης