Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό, στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά - Το «βλέμμα» στη Fed

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό, στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά - Το «βλέμμα» στη Fed
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στον ποιον θα επιλέξει ο Trump για την προεδρία της Fed
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (30/10/2017) ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στις συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) αυτή την εβδομάδα, αλλά και στις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, σχετικά με την κορυφαία θέση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,5% ή 5,9 δολ., στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά, κοντά στα χαμηλά 3 εβδομάδων που «άγγιξε» την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,7% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση στις έξι από τις τελευταίες επτά εβδομάδες.
Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει κάποια αύξηση των επιτοκίων, ενώ αντίθετα η ΒοΕ αναμένεται ευρέως να κάνει το βήμα προς το… άγνωστο, ανακοινώνοντας την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2007.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς αυτές αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση των ράβδων χρυσού που δεν προσφέρουν αποδόσεις.
Η σύσφιξη πολιτικής στις ΗΠΑ ενισχύει επίσης το δολάριο, στο οποίο αποτιμάται το πολύτιμο μέταλλο.
Το ισχυρότερο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η σημερινή αποδυνάμωση του δολαρίου συνέβαλε έτσι περαιτέρω στην άνοδο του χρυσού.
Περί τις 20:20, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,18% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,163 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,5% σε σχέση με το γιεν, στα 113,2 γιεν.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed και στον ποιον θα επιλέξει τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για την προεδρία της κεντρικής τράπεζας.
Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα πως η ανακοίνωση του Trump αναμένεται την προσεχή Πέμπτη (2/10/2017), ενώ ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να κλίνει προς τον Jerome Powell.
Καθοριστικό ρόλο για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου αναμένεται να διαδραματίσουν επίσης τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με τυχόν ικανοποιητικά αποτελέσματα να αναμένεται να ασκήσουν νέες πιέσεις στον χρυσό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης