Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Πιθανόν 126 εκατ. αμερικανοί να έχουν δει τις διχαστικές αναρτήσεις της Ρωσίας

tags :
Facebook: Πιθανόν 126 εκατ. αμερικανοί να έχουν δει τις διχαστικές αναρτήσεις της Ρωσίας
Αυτές οι ενέργειες αντιβαίνουν στην αποστολή του Facebook για την οικοδόμηση της κοινότητας και ότι υποστηρίζουμε
Το Facebook δήλωσε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ότι περίπου 80.000 αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο σε διάστημα δύο ετών προήλθαν από τη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν την αμερικανική πολιτική και ότι περίπου 126 εκατομμύρια Αμερικανοί ενδέχεται να έχουν δει τις αναρτήσεις εκείνη την εποχή.
Το Facebook έδωσε τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμβέλεια των ρωσικών αναρτήσεων με γραπτή μαρτυρία της εταιρείας που παρείχε στους νομοθέτες των ΗΠΑ.
Ο γενικός σύμβουλος του Facebook, Colin Stretch, δήλωσε σε γραπτή μαρτυρία ότι οι 80.000 αναρτήσεις από το Internet Research Agency της Ρωσίας ήταν ένα μικρό μέρος του περιεχομένου στο Facebook, ίσο με 1 στις 23.000 αναρτήσεις.
Οι αναρτήσεις αν και παραβίαζαν τους όρους υπηρεσίας του Facebook και κάθε περιορισμό τέτοιας δραστηριότητας χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς είναι πάρα πολλές, έγραψε ο Stretch.
"Αυτές οι ενέργειες αντιβαίνουν στην αποστολή του Facebook για την οικοδόμηση της κοινότητας και ότι υποστηρίζουμε.
Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα απειλή", έγραψε.
Οι 80.000 αναρτήσεις δημοσιεύθηκαν από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017 και οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν σε διχαστικά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα όπως οι φυλετικές σχέσεις και τα δικαιώματα για τα όπλα, δήλωσε το Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης