Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερές οι προοπτικές για τον κλάδο λιανεμπορίου των ΗΠΑ

Moody's: Σταθερές οι προοπτικές για τον κλάδο λιανεμπορίου των ΗΠΑ
Υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου κατά το 2017
Σταθερές παραμένουν οι προοπτικές για τον κλάδο λιανεμπορίου των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σημερινή (31/10/2017) έκθεση της Moody's Investors.
Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης μείωσε τις προβλέψεις του για την αύξηση των λειτουργικών κερδών του κλάδου κατά το 2017, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις προσδοκίες για την αύξηση των πωλήσεων.
Ορισμένοι υποτομείς των λιανικών πωλήσεων παραμένουν υπό την πίεση των διαρθρωτικών αλλαγών στη βιομηχανία, αν και αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος του συνόλου των αμερικανικών εταιρειών λιανεμπορίου που αξιολογεί η Moody's.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Moody's, Mickey Chadha, ο οίκος μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση των κερδών της βιομηχανίας το 2017 στο 1,0% -2,0% από 1,5% -2,5% προηγουμένως, αλλά διατήρησε την πρόβλεψή του για την ετήσια αύξηση πωλήσεων στο 3% -4%.
«Η απόδοση του επόμενου έτους θα είναι κάπως καλύτερη», πρόσθεσε ο Chadha, με τα λειτουργικά κέρδη και τις πωλήσεις να αυξάνονται μεταξύ 3,5% και 4,5%, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Walmart και η Target θα αρχίσουν να βλέπουν τις επενδύσεις τους για μελλοντική ανάπτυξη να αποδίδουν.
Για την περίοδο των εορτών, η Moody's αναμένει μια αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο κατά 3%-4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης