Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνει τις απώλειες το δολάριο μετά την ανακοίνωση Powell - Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Μειώνει τις απώλειες το δολάριο μετά την ανακοίνωση Powell - Οριακές μεταβολές στη Wall Street
Η απόφαση είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με τον Powell να θεωρείται ως «ήπιος» αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη νομισματική πολιτική
Περιόρισε τις απώλειες το δολάριο μετά την ανακοίνωση του Jerome Powell για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η απόφαση είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με τον Powell να θεωρείται ως «ήπιος» αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη νομισματική πολιτική.
Ο Powell θα αναλάβει την ηγεσία της Fed, εφόσον φυσικά η υποψηφιότητά του «περάσει» από τη Γερουσία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία της νυν προέδρου, Janet Yellen.
Σημειώνεται ότι ο Powell είναι μέλος της διοίκησης της Fed από το 2012 και μάλιστα είχε διοριστεί σε αυτήν τη θέση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.
Από την πλευρά της, η Yellen έσπευσε να δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με τον Powell προκειμένου να υπάρξει μία «ομαλή μετάβαση» στην αλλαγή ηγεσίας στη Fed.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar index, που κινείται πτωτικά από την αρχή της ημέρας, μείωσε τις απώλειές του μετά την ανακοίνωση του Trump.
Περί τις 21:45, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,166 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 114,1.
Στη Wall Street, με οριακές μεταβολές «αντέδρασαν» οι δείκτες στο άκουσμα των ανακοινώσεων του αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης