Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές
Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης
«Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος οι ευρωεκλογές διά νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα", ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο των δημοτικών εκλογών.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τον υπουργό, «η ημερολογιακή ταύτισή τους λειτουργεί παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση.
Επομένως, μια ολιγόμηνη μετάθεσή τους θα βοηθήσει».
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμη για τις δημοτικές εκλογές ότι «προσανατολιζόμαστε σε ένα σύστημα όπου οι έδρες θα κατανέμονται στη βάση της πραγματικής εκλογικής δύναμης και δεν θα παίρνει τη "μερίδα του λέοντος" ο επικρατέστερος της δεύτερης Κυριακής, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που κατέγραψε την πρώτη».
Ξεκαθάρισε πως «δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τα Τοπικά Συμβούλια - αντιθέτως, μελετούμε την ενδυνάμωσή τους».
Κάνοντας αναφορά στον εκλογικό νόμο τόνισε ότι «η απλή αναλογική για τις βουλευτικές εκλογές είναι ήδη νόμος του κράτους.
Δυστυχώς, δεν θα ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές, επειδή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία λόγω της στάσης συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης», συμπληρώνοντας πως «αν έχουν μετανιώσει για τη στάση τους, ας το δηλώσουν κι εμείς εδώ είμαστε».
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν δεσμεύονται ότι θα ενοποιηθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, δεν έχουν διαμορφώσει ένα στοιχειώδες προγραμματικό πλαίσιο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιου κόμματος πρόεδρος θα είναι αυτός που θα εκλεγεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης