Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκαν για 9ο συνεχόμενο μήνα τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Οκτώβριο 2017, στα 3,1 τρισ. δολ.

Κίνα: Ενισχύθηκαν για 9ο συνεχόμενο μήνα τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Οκτώβριο 2017, στα 3,1 τρισ. δολ.
Οι αυστηρότεροι κανόνες του Πεκίνου για τη μεταφορά χρημάτων από τη χώρα βοήθησαν στον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων
Τον ένατο συνεχόμενο μήνα ανόδου κατέγραψαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας για τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/11) επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, τα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 7,03 δισ. δολ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 3,1 τρισ. δολ. μετά από τα κέρδη ύψους 16,08 δισ. δολ. που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017.
Οι αυστηρότεροι κανόνες του Πεκίνου για τη μεταφορά χρημάτων από τη χώρα βοήθησαν στον περιορισμό της εκροής κεφαλείων για το τρέχον έτος, ενώ η σταθερότητα του γουάν έναντι των υπολοίπων ισοτιμιών μείωσε επίσης τον κίνδυνο μείωσης των αποθεμάτων από πλευράς της κεντρικής τράπεζας προκειμένου να υποστηρίξει το κινεζικό νόμισμα.
Παράλληλα, η χώρας έχει περιορίσει και ορισμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν υπερπόντιες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένου και του ομίλου Dalian Wanda Group, με τις αρχές να χαρακτηρίζουν ως «παράλογες» τις επενδύσεις του, καθώς διοχετεύονται χρήματα εκτός της χώρας.
Επιπλέον, ο Συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα σε εξερχόμενες επενδύσεις σε ακίνητα, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, κέντρα ψυχαγωγίας και αθλητικούς συλλόγους.
Τα παραπάνω μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά -42% για το 9μηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης