Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Στο 3,2% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 - Στήριξη από τις αναδυόμενες

tags :
Moody’s: Στο 3,2% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 -  Στήριξη από τις αναδυόμενες
Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5,4% για τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2018 ο οίκος αξιολόγησης
Θετική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αναμένει ο οίκος Moody’s τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 στην έκθεσή του «Global Macro Outlook».
Όπως αναφέρει η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του 2018, στηριζόμενη τόσο στους σταθερούς ρυθμούς επέκτασης των ανεπτυγμένων οικονομία όσο και στη διευρυμένη ανάκαμψη τον αναδυόμενων.
Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης εκτιμούν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα φθάσει στο 3,2% το 2018 και θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,1% το 2019.
Σε πλήρη αντίθεση με το τι συνέβη τα τελευταία χρόνια εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα έχει πιο διευρυμένες βάσεις και θα είναι πιο σταθερή για το 2018.
Η ανάπτυξη στις 20 ισχυρότερες χώρες της υφηλίου (G20) εκτιμάται ότι θα είναι σταθερή και θα φθάσει στο 2% για τα έτη 2017, 2018 και 2019 από 1,5% που ήταν το 2016.
Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτήν εκτίμηση οι αναλυτές έλαβαν υπόψην τους το γεγονός ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, απολαμβάνουν καλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Βλέπουμε διευρυμένη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις αναδυόμενες οικονομίες να ανακάμπτουν και την Κίνα να καθίσταται πιο σταθερή», τονίζει ο Madhavi Bokil, αντιπρόεδρος της Moody’s.
«Η εκτίμησή μας είναι πιο αισιόδοξη απ’ ότι ένα χρόνο πριν.
Έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι το τρέχον ανοδικό momentum θα διατηρηθεί στο προσεχές διάστημα», προσθέτει.
Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές ο Moody’s εκτιμά ότι θα «τρέξουν» με ρυθμό ανάπτυξης 5,4% το 2018, ξεπερνώντας το 5% που αναμένεται ότι θα επιτύχουν το 2017.
Οι οικονομίες που θα στηρίξουν περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία των αναδυόμενων είναι αυτές Αργεντινής, Βραζιλίας, Μεξικού, Σ. Αραβίας και Ν. Αφρικής.
«Το βραχυπρόθεσμο outlook στηρίζεται από την ύπαρξη ισορροπίας στα επίπεδα κινδύνου.
Οι βασικοί γεωπολιτικοί κίνδυνοι που μπορούν να πλήξουν την ανάπτυξη είναι πιθανή πολεμική σύγκρουση στη χερσόνησο της Κορέας, η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ και η πιθανότητα να υπάρξει διόρθωση στις αποτιμήσεις ορισμένων assets», σημειώνει η Elena Duggar, αναλύτρια του οίκου αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης