Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Πρέπει να διατηρήσουμε σταθερά τα επιτόκια μέχρι να αυξηθεί ο πληθωρισμός

Bullard (Fed): Πρέπει να διατηρήσουμε σταθερά τα επιτόκια μέχρι να αυξηθεί ο πληθωρισμός
Υπό αμφισβήτηση η ιδέα ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ επιστρέφει αξιόπιστα προς τον στόχο, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι να υπάρξει μια ανοδική πορεία στον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (14/11/2017) ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.
«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια του 2017 έχουν εκπλήξει αρνητικά και θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδέα ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ επιστρέφει αξιόπιστα προς τον στόχο», αναφέρει ο Bullard σε μια προετοιμασμένη ομιλία που πρόκειται να δώσει στο Λούισβιλ του Κεντάκυ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμη και αν η Fed καταφέρει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2018 ή το 2019.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και αναμένεται να προβεί σε μία ακόμη αύξηση τον Δεκέμβριο, παρά τον επίμονα αδύναμο πληθωρισμό.
Ο Bullard έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων σε ένα τέτοιο περιβάλλον ενέχει τον κίνδυνο να βλάψει την οικονομία.
Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα ξεπεράσει τις προσδοκίες κατά το β’ εξάμηνο του 2017, αλλά θα επιστρέψει σε μια πιο αργή πορεία κατά το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης