Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα εξισορροπήσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

Bostic (Fed): Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα εξισορροπήσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό
Το πόσο σταδιακή πρέπει να είναι η αύξηση εξαρτάται από την ισχύ των οικονομικών στοιχείων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να επιδιώξει μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, παρά τις χαμηλές αναγνώσεις του πληθωρισμού, εν μέρει επειδή οποιαδήποτε άνοδος στη ζήτηση θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία των ΗΠΑ πέρα από τα βιώσιμα επίπεδα, δήλωσε σήμερα (14/11/2017) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Ο Bostic, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η συνολική οικονομική δραστηριότητα έχει αναπτυχθεί «με έναν αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό» τους τελευταίους μήνες, παρά τους τυφώνες που έπληξαν την περιφέρειά του.
«Νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλη μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων κατά τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο Bostic σε ένα οικονομικό φόρουμ στο Montgomery της Αλαμπάμα.
Παράλληλα, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός έχει αποδυναμωθεί φέτος, δήλωσε:
«Ενώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πρόσφατη αποδυνάμωση αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τον ιδιοσυγκρασιακό θόρυβο, θα παρακολουθώ προσεκτικά τις επόμενες εκθέσεις για τον πληθωρισμό για σημάδια ανόδου».
Ο Bostic τόνισε ότι η τρέχουσα στάση πολιτικής της Fed παραμένει «πολύ περισσότερη διευκολυντική, παρά ουδέτερη».
Ο ίδιος τόνισε ότι το πόσο σταδιακή θα πρέπει να είναι η αύξηση των επιτοκίων εξαρτάται από την ισχύ των εισερχόμενων οικονομικών στοιχείων και τι υποδηλώνουν αυτά για τις προοπτικές.
O Bostic πρόσθεσε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο και ότι θα χρειαστεί να δει μια περαιτέρω αποδυνάμωση στον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τοπικά σημάδια οικονομικής αποδυνάμωσης για να αποσύρει τις προσδοκίες για μια σταδιακή σύσφιξη των πολιτικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης