Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Markit: Πως η κρίση στη Βενεζουέλα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σοκ στις αγορές

IHS Markit: Πως η κρίση στη Βενεζουέλα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σοκ στις αγορές
Η Βενεζουέλα παράγει 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου καθημερινά
Μεγάλο σοκ θα προκαλέσει στο σύστημα, η ξαφνική απώλεια των 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου που παράγει καθημερινά η Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της IHS Markit, Dan Yergin.
«Θα είναι μια πολύ σφιχτή αγορά, διότι υπάρχουν περιορισμοί στην παραγωγή από τις χώρες μέλη και μη-μέλη του ΟΠΕΚ» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Οι αγορές πετρελαίου ανησυχούν όλο και περισσότερο σχετικά με το ενδεχόμενο περιορισμένης προσφοράς καθώς η οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα βαθαίνει.
Η παραγωγή στη Βενεζουέλα υποχωρεί και οι οικονομικές δυσκολίες έχουν επηρεάσει περαιτέρω της επενδύσεις στον κλάδο.
Καθώς η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται, η παραγωγή θα μπορούσε να συνεχίσει να υποχωρεί από το δυνητικό υψηλό, περιορίζοντας έτσι τη διαθεσιμότητα στην αγορά.
«Η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου.
Έχει χάσει πολύ από το ταλέντο της, πολλές από τις ικανότητες της, ποια είναι στην πραγματικότητα η παραγωγή της και φαίνεται στο χείλος της αναταραχής» δήλωσε στο CNBC ο Yergin.
«Το Καράκας φαίνεται να μην είναι σε θέση για να συμφιλιωθεί με τον πληθυσμό του και εάν είστε άτομο μεσαίας τάξης και έχετε την ευκαιρία να φύγετε από τη Βενεζουέλα, φεύγετε από τη Βενεζουέλα.
Έτσι χάνονται πολλές δεξιότητες και δυνατότητες στην οικονομία» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, η Βενεζουέλα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που παρακολουθούν οι traders.
Η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της επιδείνωσης της σχέσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, είναι ένας άλλος πονοκέφαλος.
Αν δύο ή τρεις διαφορετικοί παράγοντες συνδυάζονται με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλες βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αγορά πετρελαίου, προειδοποίησε ο Yergin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης