Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google αγοράζει έκταση κοντά στο κέντρο δεδομένων της Apple στη Δανία

Η Google αγοράζει έκταση κοντά στο κέντρο δεδομένων της Apple στη Δανία
Το Facebook ανακοίνωσε τον Ιανουάριο σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων στο Odense στην κεντρική Δανία, το τρίτο εκτός ΗΠΑ
Η Alphabet ιδιοκτήτρια της Google δήλωσε ότι αγόρασε έκταση στη νότια Δανία δίπλα σε κέντρο δεδομένων της Apple, για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να κατασκευάσει δικό της ίδιο κέντρο.
Η Apple δήλωσε τον Ιούλιο 2017 ότι θα ξοδέψει περίπου 950 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων με σκοπό να λειτουργήσει το 2019.
Εάν η Google ακολουθήσει, θα καταστήσει την περιοχή έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους κέντρων δεδομένων στον κόσμο, δήλωσε ο δήμος Aabenraa.
"Αυτά είναι εξαιρετικά νέα", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Δανίας, Lars Christian Lilleholt, στο Reuters την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.
"Σηματοδοτεί ότι η Google έχει σχέδια στη Δανία και νομίζω ότι συμβαίνει επειδή έχουμε μερικές από τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη για τις εταιρείες, μερικές από τις πιο πράσινες πηγές ενέργειας και μια υψηλή ασφάλεια εφοδιασμού", ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη.
Το Facebook ανακοίνωσε τον Ιανουάριο σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων στο Odense στην κεντρική Δανία, το τρίτο εκτός ΗΠΑ.
Εκτός από το νέο οικόπεδο έκτασης 131 στρεμμάτων στο Aabenraa, η Google διαθέτει επίσης ένα οικόπεδο 73 στο Fredericia, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Aabenraa.
Η Google δεν έχει ακόμη σχέδια για τις εκτάσεις, αλλά θέλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα επέκτασης των κέντρων δεδομένων της στην Ευρώπη, αν χρειαστεί, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης