Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Άνω του 3% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018

tags :
Moody's: Άνω του 3% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018
Για το 2019 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 3%
Άνοδο άνω του 3% για την παγκόσμια οικονομία αναμένει η Moody's για το 2018  όπως αναφέρει στην ανάλυσή της "Global Macroeconomic Update (2018-19) Broadening emerging market recovery and stable growth in advanced economies".
Για το 2019 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 3%.
Παράλληλα τονίζει ότι η σημερινή ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στις προηγμένες οικονομίες θα συνεχιστεί και το 2018.
Η ανάπτυξη των προηγμένων οικονομιών των G20 θα είναι σταθερή γύρω στο 2% το 2018 και έως το 2019, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 1,5% το 2016.
Ωστόσο, πολλές από τις προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα σταθεροποιηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η βραδεία οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου το καθιστά την εξαίρεση μεταξύ των προηγμένων οικονομιών.
Σύμφωνα με τη Moody's η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2018, φθάνοντας το 1% από 1,5%, λόγω του Brexit.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμέμνει ότι οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών των G20 θα  σημειώσουν άνοδο 5,4% το 2018.
Μια αξιοσημείωτη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και τη Νότια Αφρική θα οδηγήσει την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών.
Η Moody's αναμένει ότι όλες οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών των G20, εκτός της Κίνας, είτε θα διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης τους είτε θα τους επιταχύνουν το 2019.
Όσον αφορά την Κίνα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η οικονομική της ανάπτυξη θα συνεχίσει τη σταδιακή επιβράδυνση, ωστόσο, δεν αναμένει ότι αυτό θα ασκήσει σημαντική αντίσταση στην παγκόσμια οικονομία.
Παράλληλα η Moody΄s τονίζει ότι η εποχή της επέκτασης των ισολογισμών των ¨Κεντρικών Τραπεζών τελειώνει.
Αναμένει ότι η Fed θα προχωρήσει με τη σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής, τόσο στην επιτοκιακή της πολιτική όσο και στον ισολογισμό της, το 2018 και το 2019.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να μειώσει τις μηνιαίες καθαρές αγορές ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ από τα τρέχοντα 60 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο του 2018, διατηρώντας παράλληλα την επιτοκιακή της πολιτική.
Όσον αφορά την Ιαπωνία η Moody's αναμένει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική για το άμεσο μέλλον.
Ο κύκλος χαλάρωσης σε πολλές αναδυόμενες χώρες πλησιάζει επίσης στο τέλος του αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Το επικρατούμενο χαμηλό πληθωριστικό περιβάλλον δίνει στις χώρες των αναδυόμενων αγορών τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική τους πολιτική για λίγο περισσότερο.
Ωστόσο, η στάση των ΗΠΑ σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο παραμένει αβέβαιη.
Παραμένουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι, ιδίως όσον αφορά τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.
Ο κίνδυνος διόρθωσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων συνυπάρχει φυσικά με τις ιστορικά υψηλές τιμές των περιουσιακών στοιχείων.
Ο κίνδυνος διαταραχής της χρηματοπιστωτικής αγοράς ή διόρθωσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων σε ευρεία βάση, όπως ξετυλίγεται ο παγκόσμιος νομισματικός κύκλος, μετριάζεται από τον αναμενόμενο σταδιακό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης