Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 1,6% για τον χρυσό, λόγω Γερμανίας - Στα 1.275,30 δολ.

«Βουτιά» 1,6% για τον χρυσό, λόγω Γερμανίας - Στα 1.275,30 δολ.
Tο δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα (20/11/2017) ο χρυσός, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,6% στα 1.275,30 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι το πολύτιμο μέταλλο είχε ενισχυθεί σχεδόν κατά 1,8% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται περίπου στο 1,17 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του γιεν, στα 112,7 γιεν.
Το ευρώ δέχτηκε πιέσεις στον απόηχο της αποτυχίας της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς οι Φιλελεύθεροι αποσύρθηκαν από τις διαπραγματεύσεις.
Η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» τη Γερμανία σε μια πολιτική αβεβαιότητα, εγείροντας φόβους για μια νέα εκλογική αναμέτρηση στη χώρα, εάν η Merkel δεν μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.
Σημειώνεται ότι το ισχυρό δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, οι προοπτικές μιας νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ώθησαν επίσης υψηλότερα το δολάριο σε σχέση με άλλα μεγάλα νομίσματα, όπως το γιεν, εντείνοντας τις πιέσεις στον χρυσό.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι τώρα στραμμένα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται να δημοσιευθούν εντός της εβδομάδας.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά, προσπαθώντας να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας.
Τις προηγούμενες ημέρες, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών τις μεγάλες πόλεις της χώρας παρέμειναν ως επί το πλείστον σταθερές, εν μέσω αυστηρών κυβερνητικών ελέγχων, ενώ οι τιμές των νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,1% στις βασικές πόλεις της χώρας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, οι τιμές κατέγραψαν ελαφρά επιβράδυνση.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης