Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών θα υποχωρήσουν το δ' 3μηνο του 2017 - Φως στο τούνελ το 2018

JP Morgan: Τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών θα υποχωρήσουν το δ' 3μηνο του 2017 - Φως στο τούνελ το 2018
Οι αναλυτές της JP Morgan «βλέπουν» σημαντική ανάκαμψη της μετοχής της Goldman Sachs μόλις η μεταβλητότητα επιστρέψει στις αγορές 
Οι χρηματοοικονομικές αναλυτές της JP Morgan έχουν προβλέψει ακόμα μία πτώση στα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών παγκοσμίως για το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναφερόμενοι στην αντίπαλο τους Goldman Sachs, που έχει υποφέρει περισσότερο από τους περισσότερους το 2017, εκτιμούν ότι θα ανακάμψει αρκετά μόλις η μεταβλητότητα επιστρέψει στις αγορές.
Όπως αναφέρει η JP Morgan σε ενημερωτικό της σημείωμα τα έσοδα του κλάδου από την παραδοσιακή επενδυτική τραπεζική, τις πωλήσεις και το trading θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 9% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο.
Η JP Morgan επεσήμανε ότι «η μείωση της δραστηριότητας των πελατών λόγω της συνεχιζόμενης χαμηλής μακροοικονομικής μεταβλητότητας» μείωσε τα έσοδα από τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, τα νομίσματα και τα commodities κατά περίπου 13%.
Τα έσοδα από πωλήσεις μετοχών και το trading θα υποχωρήσουν κατά 10%, αναφέρουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, σύμφωνα με την JP Morgan, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ το 2018 και προσδιόρισαν την Goldman Sachs ως την top επιλογή τους από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η «αντίπαλη» μετοχή είναι πιθανό να επωφεληθεί από την αναμενόμενη ανάκαμψη της μεταβλητότητας, την ανάκαμψη της δραστηριότητας των βασικών εμπορευμάτων ενώ αναμένεται να αποδώσουν και οι ενέργειες για τη διαχείριση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης