Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,8% για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.292,20 δολ.

Κέρδη 0,8% για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.292,20 δολ.
Το δολάριο διολίσθησε σε χαμηλό άνω του ενός μήνα έναντι του γιεν και του ελβετικού φράγκου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (22/11/2017) ο χρυσός, εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο βρέθηκε σήμερα υπό πίεση, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω του ενός μήνα έναντι του γιεν και του ελβετικού φράγκου, στον απόηχο ορισμένων πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το δολάριο υποχώρησε στα 111,62 γιεν - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 - και στο 0,9827 φράγκο - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου 2017.
Παράλληλα, περί τις 21:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,18 δολ.
Νωρίτερα, στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξαν πως ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017 στις 98,5 μονάδες, έναντι των 100,7 του Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Οκτωβρίου, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 1,2%, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ισχυρής ανόδου, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση 0,7%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,8% ή 10,50 δολ., στα 1.292,20 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει στήριξη στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το δολάριο δέχτηκε περαιτέρω πιέσεις από την αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Οι επενδυτές θα μελετήσουν τα πρακτικά, προσπαθώντας να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed θεωρείται σίγουρη, με τις προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο διαμορφώνονται περίπου στο 92%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Σημειώνεται ότι οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τάσσονται υπέρ μιας αύξησης τον Δεκέμβριο, ο χρυσός κινείτο κοντά στα επίπεδα του κλεισίματος στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης