Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Ισχυρή η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη – Κίνδυνος η αύξηση του χρέους παγκοσμίως

Villeroy (ΕΚΤ): Ισχυρή η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη – Κίνδυνος η αύξηση του χρέους παγκοσμίως
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα πρέπει να διατηρηθεί όσο ο πληθωρισμός παραμένει ήπιος
Ως ισχυρή και διευρυμένη χαρακτήρισε την ανάκαμψη της Ευρωζώνης ο Francois Villeroy, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ.
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεχιζόμενη αύξηση του κρατικού χρέους σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που μπορούν να πλήξουν τη διεθνή οικονομία.
Αναφερόμενος στη Γαλλία, υποστήριξε ότι η χώρα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα υπό την ηγεσία του Emmanuel Macron, έχοντας καταστήσει τις μεταρρυθμίσεις ως βασική προτεραιότητα.
Υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία θα στηρίξουν την ανάπτυξη ενώ θα έχουν επίδραση και στα επίπεδα ανεργίας.
Θα πρέπει, επίσης, τόνισε ο Γάλλος τραπεζίτης να υπάρξει συμφωνία για την εφαρμογή κοινών εποπτικών κανόνων παγκοσμίως προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα χρηματοοικονομική κρίση.
Αναφορικά με το Brexit παραδέχθηκε ότι είναι μία δύσκολη στιγμή τόσο για τη Βρετανία όσο και για την ΕΕ, ενώ προσέθεσε ότι η Βρετανία δεν μπορεί να περιμένει ότι θα κερδίσει ένα «ευρωπαϊκό διαβατήριο» χωρίς να αποδεχθεί και να εφαρμόσει τους κανόνες της κοινής αγοράς.
Υπογράμμισε ακόμη ότι όλες οι τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει το Brexit.
Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο ο ίδιος να αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ όταν ολοκληρωθεί η θητεία Draghi είναι κάτι που δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.
Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τρέχουσας υποστηρικτικής πολιτικής της ΕΚΤ, από τη στιγμή που ο πληθωρισμός, αν και είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα απ’ ότι πριν από 18 μήνες, απέχει από τον μεσοπρόθεσμο στόχο που έχει θέσει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης