Διεθνή

ΕΕ: Συνάντηση May με Juncker και Barnier στις 4/12 στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Συνάντηση May με Juncker και Barnier στις 4/12 στις Βρυξέλλες
Με τον Juncker και τον Barnier θα συναντηθεί η Theresa May στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Michel Barnier,
θα συναντηθεί η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα (23/11/2017) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Reuters», αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν πως η May θα κάνει νέες προτάσεις προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ το 2019.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε βρετανική κίνηση θα πρέπει να έχει έρθει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου περίπου, ώστε κατά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να μπορέσουν να εγκρίνουν την εισαγωγή στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.
Αύριο (24/11), η May θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στις Βρυξέλλες.
Επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση Juncker-May, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στους δημοσιογράφος ότι θα συζητήσουν για το Brexit αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων.
«Όλοι μιλάνε με όλους, ήδη, σε όλα τα επίπεδα», τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης