Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Ακύρωση πτήσεων στο Μπαλί λόγω του καπνού από το ηφαίστειο Agung

Ινδονησία: Ακύρωση πτήσεων στο Μπαλί λόγω του καπνού από το ηφαίστειο Agung
H ηφαιστειακή στάχτη έχει καλύψει δρόμους, αυτοκίνητα και κτίρια στη βορειοανατολική περιοχή του νησιού
Οι αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τις διεθνείς πτήσεις προς το Μπαλί, καθώς μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Agung o καπνός έχει φτάσει σε ύψος 6 χιλιομέτρων, όπως μεταδίδει το Reuters.
H ηφαιστειακή στάχτη έχει καλύψει δρόμους, αυτοκίνητα και κτίρια στη βορειοανατολική περιοχή του νησιού, όπου το βράδυ του Σαββάτου 25/11 φαινόταν και η κόκκινη λάβα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι ο καπνός και η ηφαιστειακή στάχτη που συνεχίζουν να διασπείρονται μετά την έκρηξη.
Το Μπαλί που φημίζεται για τις παραλίες, το σερφ και τους ναούς του, προσελκύει 5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, αλλά η κίνηση έπεσε σε περιοχές γύρω από το ηφαίστειο από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν και άρχισαν οι πρώτες δονήσεις του.
Το Agung είναι ένα βουνό ύψους 3.000 μέτρων στο ανατολικό Μπαλί και στην έκρηξή του το 1963 είχαν σκοτωθεί 1.000 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τη μετωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας οι εκρήξεις θα συνεχιστούν.
Οι χάρτες έδειξαν μία περιοχή που πιάνει και τα γειτονικά νησιά και καλύπτεται από σύννεφα στάχτης, τα οποία επηρεάζουν και το διεθνές αεροδρόμιο.
Μάλιστα, αυτά τα σύννεφα στάχτης μπορεί να φτάσουν σε ύψος 6.142 μέτρων.
Για την ώρα το αεροδρόμιο παραμένει, πάντως, ανοιχτό και πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις εσωτερικού.
Υπεύθυνος του αεροδρομίου ανέφερε επίσης ότι θα διανεμηθεί φαγητό στους επιβάτες, αν αυξηθεί ο αριθμός τους λόγω της αναμονής, ενώ θα διευκολυνθούν και στις συναλλαγές τους.
Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων της Qantas, της Jetstar και της Virgin, επανεκτιμούσαν την κατάσταση την Κυριακή 26/11 το πρωί.
Αν οι στάχτες, πάντως, εξαπλωθούν το αεροδρόμιο θα κλείσει και ήδη ματαιώθηκαν κάποιες πτήσεις.
Η υπηρεσία Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι το Μπαλί είναι ακόμα ασφαλές για τους τουρίστες, εκτός από μία περιοχή 7,5 χιλιομέτρων γύρω από το βουνό Agung.
Δεν υπήρξε, εξάλλου, αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας, ενώ το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο 3.
Η πρώτη έκρηξη που είχε σημειωθεί την Τρίτη 21/11 προκάλεσε και την πρώτη προειδοποίηση από τη Σιγκαπούρη για κάποιες πτήσεις, εξαιτίας του καπνού.
Και η Κίνα προειδοποίησε τους πολίτες της την Κυριακή 26/11 να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να ξεμείνουν στο Μπαλί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης