Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πώς η Ανδρομέδα θέλει να καταστεί ηγέτης στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών

Πώς η Ανδρομέδα θέλει να καταστεί ηγέτης στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών
Να αποκτήσει τον Νηρέα και τη Σελόντα θέλει η Ανδρομέδα και να γίνει leader στις ιχθυοκαλλιέργειες
Να αποκτήσει τον Νηρέα και τη Σελόντα θέλει η Ανδρομέδα ή αλλιώς το μικρό ψάρι να φάει το μεγάλο.
Η Ανδρομέδα που κατέχει σήμερα το 15% της ελληνικής παραγωγής ψαριών θέλει να αποκτήσει τις δύο μεγάλες εταιρείες του κλάδου που κατέχουν το 65% της ελληνικής παραγωγής.
Το αν θα καταφέρει να γίνει ο εθνικός πρωταθλητής στις ιχθυοακκλιέργειες θα φανείς στα μέσα Δεκμεβρίου, όταν οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.
Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανδρομέδα, κ. Δημήτρης Βαλαχής, η εταιρεία διαθέτει την εξειδίκευση, τη γνώση και το σχέδιο για να κερδίσει στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα.
Η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού θα σημάνει αλλαγή σελίδας για τον κλάδο, καθώς η νέα πολυεθνική που θα δημιουργηθεί θα παίξει σε παγκόσμιο επίπεδο ηγετικό ρόλο στη νέα εποχή.
«Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόταση μας και πιστεύουμε ότι πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε εμείς οι νικητές.
Έχουμε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο που περιλαμβάνει επενδύσεις για σωστή επανατοποθέτηση του ελληνικού ψαριού στις διεθνείς αγορές», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Όμιλος Ανδρομέδα αναπτύσσεται με έξι παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία.
Διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε έξι ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια καταναλωτές.
Απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων τα 370 στην Ελλάδα και τα 270 στην Ισπανία.
Ο Όμιλος διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί.
Η ετήσια παραγωγή γόνου ανέρχεται σε 100 εκ. ιχθύδια και η ετήσια παραγωγή φρέσκου ψαριού ξεπερνάει τους 15.000 τόνους.
Βασικός μέτοχος της Ανδρομέδας είναι η επενδυτική εταιρεία «Amerra Capital Management», fund με επενδυμένα κεφαλαία πάνω από 2 δισ. ευρώ και  εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την Amerra, η Ανδρομέδα έχει ενδυναμώσει την ομάδα της σε επίπεδο νέων έμπειρων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξειδικευμένων συμβούλων και σημαντικών στελεχών που έχουν προστεθεί στη δομή της εταιρίας, σε καίριες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης