Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Άλμα» 1% για τον FTSE 100, στον απόηχο των stress tests

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Άλμα» 1% για τον FTSE 100, στον απόηχο των stress tests
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε «άλμα» 1%, στον απόηχο των βρετανικών stress tests
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (28/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αποτελέσματα των βρετανικών stress tests προσέφεραν σημαντική ώθηση στις τραπεζικές μετοχές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,56% υψηλότερα, στις 387,01 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο «εκτοξεύτηκε» κατά 1,04%, στις 7.460,65 μονάδες, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) ανακοίνωσε πως οι βρετανικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία το stress test, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εμφανίζονται σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ένα «άτακτο» Brexit.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,46%, στις 13.059,53 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,57% υψηλότερα, στις 5.390,48 μονάδες.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του stress test της ΒοΕ, καμία βρετανική τράπεζα δεν χρειάζεται να αντλήσει περαιτέρω κεφάλαια - η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 2014.
Με κέρδη έκλεισε συνολικά ο τραπεζικός κλάδος, ενώ η μετοχή της Societe Generale βρήκε περαιτέρω στήριξη στα σχέδια που ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα για κλείσιμο του 15% των υποκαταστημάτων της και περικοπή 900 θέσεων εργασίας στη Γαλλία έως το 2020.
Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει σε μια επέκταση της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (30/11).
Στον αντίποδα, ο κλάδος πρώτων υλών βρέθηκε υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 0,87%, καθώς μια ισχυρή πτώση στις τιμές των μετάλλων, όπως ο χαλκός και το νικέλιο, έπληξαν το επενδυτικό κλίμα.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία προσέφεραν στήριξη στις γαλλικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της χώρας διαμορφώθηκε στις 102 μονάδες τον Νοέμβριο του 2017, έναντι των 100 μονάδων του προηγούμενου μήνα.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γερμανία, όπου πραγματοποιούνται κρίσιμες διαβουλεύσεις, εν όψει της συνάντησης Merkel Schulz και Seehofer την Πέμπτη (30 Νοεμβρίου), με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για έναν «μεγάλο συνασπισμό» και την άρση του πολιτικού αδιεξόδου που προέκυψε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με Φιλελεύθερους και Πράσινους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης