Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Ρυθμός ανάπτυξης 3% στην Ισπανία το 2018, εάν επιστρέψει η κανονικότητα στην Καταλονία

Rajoy: Ρυθμός ανάπτυξης 3% στην Ισπανία το 2018, εάν επιστρέψει η κανονικότητα στην Καταλονία
Μετά τις αποσχιστικές κινήσεις στην Καταλονία η ισπανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη
Για οικονομική ανάπτυξη 3% στην Ισπανία το 2018 δεσμεύθηκε σήμερα (2/12/2017) ο πρωθυπουργός της χώρας Mariano Rajoy με την προϋπόθεση, πως η Καταλονία θα επιστρέψει στην «κανονικότητα», μετά τις αποσχιστικές κινήσεις της περιφερειακής διοίκησης.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2017, η ισπανική κυβέρνηση  αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2018 σε 2,3% από 2,6%,
«Εάν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη σταθερότητα και την ηρεμία, αυτή η αύξηση κατά 2,3% θα  μεταβληθεί στο 3% το επόμενο έτος», δήλωσε ο Rajoy σε σύσκεψη του κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος κοντά στη Βαρκελώνη, όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Μαδρίτη προκήρυξε νέες περιφερειακές εκλογές για την Καταλονία στις 21 Δεκεμβρίου μετά την εκδίωξη της κυβέρνησης του πρώην ηγέτη της Καταλονίας  Carles Puigdemont και την καθαίρεση του Κοινοβουλίου, που προχώρησε στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.
Διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, προειδοποίησαν για το οικονομικό αποτέλεσμα της κρίσης  στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Η Καταλονία παράγει περίπου το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας και ο τουρισμός μαζί με τις πωλήσεις λιανικών και νέων αυτοκινήτων επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο.
Η εκστρατεία για τις νέες εκλογές ανοίγει επίσημα την Τρίτη (5/12) και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δυνάμεις κατά και υπέρ της ανεξαρτησίας βρίσκονται πολύ κοντά, κάτι που θα μπορούσε να δυσχεράνει τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης περιφερειακής κυβέρνησης.
Κατά τις τελευταίες εκλογές το 2015, το κόμμα του Rajoy στην Καταλονία κατέλαβε μόλις 11 από τις συνολικά 135 έδρες στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης