Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Η Ελλάδα χρειάζεται απόθεμα 12 -15 δισ. πριν βγει από το μνημόνιο

Teneo Intelligence: Η Ελλάδα χρειάζεται απόθεμα 12 -15 δισ. πριν βγει από το μνημόνιο
Η Teneo Intelligence εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει «καθαρή έξοδο» από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018
«Καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης βλέπει η Teneo Intelligence στον απόηχο της επίτευξης τεχνικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
«Κοιτάζοντας στο μέλλον, το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας, όταν αυτό θα λήξει το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε ο Wolfango Piccoli, υψηλόβαθμο στέλεχος της Teneo Intelligence σε σημείωμα στους πελάτες της, προσθέτοντας: «Για τον σκοπό αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να σχηματίσει ένα αποθεματικό ύψους περίπου 12 -15 δισ. ευρώ πριν από την έξοδό της από το πρόγραμμα».
Σύμφωνα με το Bloomberg, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την έκδοση ενός νέου ομολόγου 3ετούς ή 7ετούς διάρκειας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιανουάριο, το οποίο αναμένεται να προσυπογράψει ότι η χώρα τηρεί τους όρους του προγράμματός της.
Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αντλήσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ έως το τέλος του προγράμματος με την έκδοση δύο ή τριών νέων ομολόγων έως τότε, για να σχηματίσει ένα ταμειακό απόθεμα 15 δισ. ευρώ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης