Οικονομία

Τσακαλώτος: Ο διάδοχος του Dijsselbloem πρέπει να έχει υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος

Τσακαλώτος: Ο διάδοχος του Dijsselbloem πρέπει να έχει υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον Dijsselbloem «σκληρό»
«Υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος» είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο διάδοχος του Jeroen Dijsselbloem στην προεδρία του Eurogroup, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.
Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός χαρακτηρίζει «σκληρό» τον Ολλανδό συνάδελφό του, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι λειτούργησε ως ειλικρινής μεσολαβητής σε πολλά θέματα.
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, η συνεισφορά του Dijsselbloem ήταν «ότι λειτούργησε ως ειλικρινής μεσολαβητής σε πολλά θέματα και σε αυτό της Ελλάδας.
Το ότι δεν φοβήθηκε να ανοίξει την ατζέντα της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής».
Ερωτηθείς μήπως ελάμβανε υπερβολικά υπόψη του τον Schaeuble όπως υποστήριξαν κάποιοι επικριτές του, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «ίσως, αλλά ο Wolfgang υπήρξε κυρίαρχη παρουσία στο Eurogroup για πολλά χρόνια».
Κληθείς να σχολιάζει το στυλ του Dijsselbloem, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «σκληρό, αλλά αναζητούσε πάντα έναν συμβιβασμό, εάν ένας τέτοιος συμβιβασμός ήταν πολιτικά εφικτός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης