Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρές μεταβολές στη Wall Street, μετά την απόφαση ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ

Μικρές μεταβολές στη Wall Street, μετά την απόφαση ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ
Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street
Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (06/12/2017) η Wall Street, μετά από μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην Ουάσιγκτον και στις ανησυχίες που πυροδότησε η απόφαση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,16%, στις 24.142,08 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,01% και έκλεισε στις 2.629,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,21% υψηλότερα, στις 6.776,38 μονάδες.


O Nasdaq βρήκε στήριξη στην ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου, κυρίως χάρη στην άνοδο της μετοχής του Facebook (+1,9%), στον απόηχο αναβάθμισής της από την Evercore ISI.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Anthony DiClemente, το Facebook θα οδηγήσει «υψηλότερα» τις μετοχές FANG (από τα αρχικά των Facebook, Amazon, Netflix και Google) υψηλότερα το 2018.
Ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφοριών ενισχύθηκε κατά 0,8%, ενώ η ενέργεια κατέγραψε απώλειες 1,3%, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, εγείροντας ανησυχίες ότι η κίνησή του αυτή θα μπορούσε να σβήσει και τις τελευταίες ελπίδες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Όπως ανακοίνωσε ο Trump, έχει δώσει εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στην Ουάσιγκτον, καθώς αναμένουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση από τη Γερουσία της εκδοχής της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, Γερουσία και Βουλή πρέπει να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Trump.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες εγείρει στους επενδυτές ο κίνδυνος ενός κυβερνητικού «shutdown» στις ΗΠΑ.
Μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ, διαφορετικά η αμερικανική κυβέρνηση θα βρεθεί για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με μερικό «κλείσιμο».
Στο μακροοικονομικό πεδίο, σημερινή έκθεση του ADP έδειξε ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ προέβη στη δημιουργία 190.000 νέων θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο του 2017, επίπεδο πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις.
Παράλληλα, στοιχεία για την παραγωγικότητα των ΗΠΑ έδειξαν μια αύξηση 3% για το γ’ τρίμηνο του 2017, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης στο 3,3%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με πτώση 2,9% έκλεισε το πετρέλαιο, στα 55,96 δολ., λόγω μιας «εκτόξευσης» των αποθεμάτων της βενζίνης.
Ειδικότερα, έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξε ότι τα αποθέματα βενζίνης «εκτοξεύτηκαν» κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, έναντι της αύξησης 2,7 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Δεκεμβρίου 2017, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, οι προβλέψεις των οποίων έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4,1 εκατ. βαρέλια.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης