Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Πόσα πληρώνει για την αγορά του Epsilon ο Ιβάν Σαββίδης και ο κίνδυνος εμπλοκής

Αποκάλυψη: Πόσα πληρώνει για την αγορά του Epsilon ο Ιβάν Σαββίδης και ο κίνδυνος εμπλοκής
Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά Βρυώνη και οι κοινοποιήσεις σε ΑΔΑΕ, ΕΣΡ και… ΚΚΕ
Κίνδυνος νέας εμπλοκής στην υπόθεση μεταβίβασης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από εταιρία συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη η οποία έχει λάβει ήδη 7,046 εκατ. ευρώ έναντι συνολικού τιμήματος εξαγοράς 14,38 εκατ. ευρώ από την Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος για την έγκριση της εξαγοράς από το ΕΣΡ τουλάχιστον από ότι αναφέρεται στην ίδια την ιστοσελίδα της Αρχής.
Ειδικότερα σε αίτημα που έχει υποβληθεί ζητείται έκδοση προσωρινής διαταγής με αίτημα την απαγόρευση της μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας των εταιρειών του Βρυώνη μέσω της συντηρητικής κατάσχεσης.
Εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό δεν αποκλείεται να έχει επιδράσεις και στη μεταβίβαση του Epsilon ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν κοινοποιηθεί ήδη στη Dimera την εταιρεία του κ. Ιβάν Σαββίδη καθώς και το ΚΚΕ,  την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το ΕΣΡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή δεν γίνεται για απαίτηση που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση καθώς έχει εκδικαστεί πρωτοδίκως ποσό υπέρ του προσφεύγοντος προσωρινά εκτελεστό.
Το ποσό αυτό δεν έχει αποδοθεί από τον κ. Βρυώνη και ο προσφεύγων ισχυρίζεται ότι υπάρχει ζήτημα καταδολίευσής του ως πιστωτή μέσω ενός πλέγματος παρένθετών εταιριών και προσώπων συμφερόντων της οικογένειας Βρυώνη που έχουν έδρα την Κύπρο.
Μάλιστα στην αίτησή του αναφέρει ότι η οικογένεια Βρυώνη έχει μεθοδεύσει να στερείται παντελώς περιουσιακών στοιχείων.
Το ενδιαφέρον όμως της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κοινοποιείται και προς το ΕΣΡ είναι ότι περιγράφει με σαφήνεια απίστευτες τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ εταιριών που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στον κ. Βρυώνη και μάλιστα εταιριών οι οποίες κατέχουν άλλους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και συγκεκριμένα το Extra Channel και το ΑΒ Channel.
Θεωρητικά πάντως ο κ. Βρυώνης δηλώνει φορολογικός κάτοικος Αλβανίας και πένητας… ενώ η Dimera έχει τον έλεγχο της διοίκησης του Epsilon και ο κ. Σαββίδης έκανε την εμφάνισή του στο σταθμό ως ο νέος ιδιοκτήτης.
Δεν αποκλείεται δε να έχει εξοφλήσει υπολειπόμενο ποσό εξαγοράς χωρίς αυτό να είναι δυνατόν προς το παρόν να επιβεβαιωθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης